PELANCARAN PROGRAM “SARANGHAE UTHM TREE”

6 December 2021 (Monday) | 10.00am

Place/ Vanue:
UTHM

YBhg. Prof. Datuk Ts. Dr. Wahid Razzaly, Naib Canselor UTHM, Prof. Dr. Mohd Shahir Shamsir Omar, Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan & Inovasi) serta Pegawai-Pegawai Kanan Universiti dan Pejabat SCO

PELANCARAN PROGRAM “SARANGHAE UTHM TREE”
Program “Saranghae UTHM Tree” atau “Sayangi Pokok UTHM” merupakan satu projek rintis yang bertujuan untuk menggunakan sisa landskap di kawasan UTHM seperti rumput hijau dan daun kering sebagai sungkupan (leaf mold) serta membuat baja organik yang diinspirasikan resepi acuannya dari Korea bagi membantu tumbesaran pokok.
Program telah dilancarkan oleh YBhg. Prof. Datuk Ts. Dr. Wahid Razzaly, Naib Canselor UTHM. Turut hadir adalah Prof. Dr. Mohd Shahir Shamsir Omar, Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan & Inovasi) serta Pegawai-Pegawai Kanan Universiti.

🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴

#SCOgogreen